[website bouwen] [website ontwerp] [index]
[]

Inspectie en begeleiding van projecten door een NACE 3 gecertificeerd inspecteur, kan door ons verzorgd worden.

Aluminiseren

Aluminiseren is een techniek waarmee je gesmolten aluminiumdeeltjes op gestraald staal spuit. De deeltjes smelten door een elektrische vlamboog.

De Aluminiumdeeltjes hechten direct na het verspuiten op het gestraalde oppervlak. Deze techniek is in principe gelijkwaardig aan metalliseren, echter nu met 99,9% aluminium.

Deze techniek is niet nieuw, maar na veelvuldig onderzoek door onder anderen Rijkswaterstaat is gebleken dat aluminiseren een enorme kostenbesparing garandeert bij nieuw te plaatsen objecten, vooral in een maritiem milieu. Een behandeld object kan zonder extra verflaag meer dan 50 jaar meegaan! Onderhoudstermijnen van bijvoorbeeld bruggen, sluisdeuren, meerpalen, geluidschermen, offshore etc. kunnen drastisch worden verminderd. Een thermisch opgespoten aluminium deklaag, zal bij een mechanische beschadiging door de aanwezige zuurstof en luchtvochtigheid, vanzelf herstellen.

Straalbedrijf Wikor heeft voor deze techniek een geconditioneerde cabine 1900x5000x4500mm waar wij gebruik maken van de modernste apparatuur. Wij hanteren ondermeer de NBD10300 'eisen thermische spuitlagen'. als kwaliteitsnorm.